O vinařství FERRARI

01_Version_B

Ferrari a Lunelli – dvě jména, jeden příběh

 

Pero by se muselo  přeměnit v štětec a  ponořit do barev Trentína, aby bylo schopno vykreslit  vzpomínku na muže a jeho sen, vytvořit v Itálii víno jako je nejlepší Champagne Francie,vzpomínku  na muže jménem  Giuliano Ferrari.Vinař schopný a důsledný,který absolvoval Císařskou zemědělskou školu v San Michele all Adige, následně studoval na prestižní škole vinařské v Montpelier, kde se  specializoval na  chemii vín. Když se vrátil zpět do Trenta, byl již ve své zemi autoritou. V roce 1902 začíná vyrábět  šampaňské Ferrari  v  extrémně limitovaném  množství  za nadstandardní ceny. I přes vysoké ceny však není schopen krýt poptávku milovníků šumivých vín.

Bruno_LunelliGiulio_ferrarigulio

A kdyby měl stroj času zobrazit historii rodiny,která přijala výzvu a začala si tak plnit svůj sen dostat se na výsluní šumivých vín vyráběných klasickou metodou ,byla by to historie rodiny Lunelli.V roce 1952 převzal od Giuliana vinařství a značku Ferrari Bruno Lunelli – majitel nejznámějšího vinného baru v Trentinu ,který pokračoval v započatém úsilí až do své smrti.

Díky usilovné práci ve sklepě v kombinaci s vrozenou podnikatelskou vervou zvýšil produkci až na 100 tisíc lahví ročně. Jeho synové Gino, Franco a Mauro od roku 1962 převzali kontrolu nad vinařstvím  a od  roku 2005 pravnoučata Marcello, Matteo a Camilla pokračují ve více než sto let staré tradici. Jsou třetí generací  vinařů, kteří vedou společnost se zdravým respektem k historii,zůstávají věrni učení  Giuliana Ferrari  a mají jasnou představu o budoucnosti. Jejich cílem je udržet prestiž  předního italského producenta šumivých vín vyráběné klasickou metodou a patřit do TOP 10 na  světě.

Ferrari dnes není pouze úspěšnou vinařskou značkou – stalo se i mezinárodní legendou italského vinařství.

 


 

 Vinařství Ferrari

Ferrari je vůdčí vinařství Itálie proslavené výrobou šumivých vín klasickou metodou. Proces výroby je v souladu s přísnými pravidly nastavenými zakladatelem Giulio Ferrarim, které jsou dnes základními regulačními principy kategorie Trento DOC/DOP.

Na výrobu vín Ferrari se používají pouze hrozny vypěstované v regionu Trento – přesněji hrozny z nejlepších poloh vinic kategorie Trento DOC/DOP.

ESTERNI02

O Trentu se dá říci, že ohromuje a fascinuje svou rozmanitostí a kontrasty terénu, barev a teplot. Jednou z nejdůležitějších je odrůda  Chardonnay, pro kterou jsou zde ideální podmínky – díky teplotním rozdílům mezi dnem a nocí v období dozrávání získává dokonalou vůni a aroma. Hrozny jsou po sklizni velmi jemně lisovány. Do vylisované šťávy se přidávají kvasinky a probíhá první fermentace, která dává výslednému vínu charakteristické aroma. Druhotná fermentace následuje do přidání tirážního  likéru do již naláhvovaného vína. Láhve jsou poté uloženy na 2 až 10 let do sklepa – podle druhu výsledného vína. Poté je proces ukončen remuáží  a doplněním láhve expedičním likérem – ten dodává výslednému vínu jeho finesu a podtrhuje jeho individuální charakter.

plantaz kopie

 


 

Ferarri  doprovází mnoho velkých emocí a velké  emoce  mnohých

Ve světě umění, kultury, filmu, sportu a zábavy je vždy vybíráno  Ferrari  jako vyjímečný svědek  intenzivních emocí vítězství a exkluzivních oslav. Listujme albem vzpomínek plného fotografií celebrit a známých tváří  překvapených zábleskem fotoaparátu,  kdy se sklenicí Ferrari v ruce šťastni připíjí a v jedinečné atmosféře přátelství a harmonie. Jsou to momenty, které jen velké  víno  udělá doopravdy  zvláštními a nezapomenutelnými.

Gran_Premio_-_Monza_1981_Michele_ALBORETO_-_Niki_LAUDA_-_Riccardo_PATRESE197_Francois_MITTERAND_450Grandi_Immagini_13244

Vzhledem ke své  staleté historii,  jedinečným osobnostem a vždy  připravené pro jiskřivé naplnění pohárů a trofejí, vyjadřuje Ferrari svou prestiž a důvěryhodnost, získává neomezenou lásku veřejnosti, vinařských specialistů, hoteliérů  a restaurací z celého světa, které právě v těchto významných chvílích důvěřují značce – fenoménu  pro přípitek,  který se pak stává nezapomenutelným po celý život.